کد خبر : 397
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۷

بي‌پولي دولت و كرسي‌هاي خالي مجلس

بي‌پولي دولت و كرسي‌هاي خالي مجلس

بي‌پولي دولت و كرسي‌هاي خالي مجلس مشكلات موجود در حوزه‌هاي انتخابيه، مانع رسیدگی نمایندگان به تمام حوزه می شود و از این رو دولت باید باوجود کمبود بودجه برای افزایش تعداد نمایندگان چاره ای بيندیشد به گزارش ایوا به نقل از قانون-مدتي بود نمايندگان تلاش مي‌كردند تا تعداد كرسي‌هاي مجلس‌شوراي اسلامي را افزيش دهند و براي

بي‌پولي دولت و كرسي‌هاي خالي مجلس
مشكلات موجود در حوزه‌هاي انتخابيه، مانع رسیدگی نمایندگان به تمام حوزه می شود و از این رو دولت باید باوجود کمبود بودجه برای افزایش تعداد نمایندگان چاره ای بيندیشد

به گزارش ایوا به نقل از قانون-مدتي بود نمايندگان تلاش مي‌كردند تا تعداد كرسي‌هاي مجلس‌شوراي اسلامي را افزيش دهند و براي اين موضوع دلايل خاص خود را نيز داشتند. سال 93 و در مجلس نهم خبري آمد كه گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور درباره طرح افزایش تعداد نمایندگان به 310 نفر به صحن علنی مجلس ارائه شد که یک فوریت آن در تاریخ به تصویب نرسید. کمیسیون شوراهای مجلس در این مدت با برگزاری جلساتی با حضور کارشناسان و مسئولان وزارت کشور این طرح بررسی و مصوبه کمیسیون را به هیات ريیسه مجلس ارائه کردند و اکنون در نوبت رسیدگی در صحن قرار دارد. طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان به شرح زير بود كه در مقدمه آن آورده بودند:«براساس اصل 64 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، هر 10 سال یکبار با در نظر گرفتن علوم انسانی، جغرافیایی، سیاسی و نظایر آن‌ها حداکثر 20 نفر نماینده می‌تواند به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی اضافه شود». با توجه به درخواست های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، پیشنهادهای کارشناسی حوزه‌های مختلف و بررسی‌های انجام شده، با در نظر گرفتن مسائل جغرافیایی، جمعیتی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی و … طرح زیر با قید یک فوریت پیشنهاد می شود.

بر اساس اين طرح قرار بود كه تغييرات به شرح زير انجام پذيرد.

21- استان همدان:

با افزایش یک نماینده به حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ این حوزه به دو حوزه انتخابیه زیر تقسیم می‌شود:

الف: حوزه انتخابیه بهار شامل: شهر بهار و بخش های مرکزی، صالح‌آباد و لالچین به مرکزیت شهر بهار با یک نماینده

ب: حوزه انتخابیه کبودرآهنگ شامل شهر کبودرآهنگ و بخش های مرکزی، گل‌تپه و شیرین سو به مرکزیت شهر کبودر‌آهنگ با یک نماینده

اميد به افزايش كرسي

بعد از آن خبر چنداني از اين طرح نبود تا اينكه در مجلس دهم دوباره پيگيري‌ها صورت گرفت و اصغر سلیمی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در روزهاي آخر سال گذشته، در توضیح جلسه آن روز کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس شورای اسلامی گفت: طرح تعیین محدوده حوزه‌های انتخاباتی و تعداد نمایندگان آن‌ها بر اساس اصل 64 قانون اساسی دولت می‌تواند هر 10 سال با توجه به عوال انسانی، جغرافیایی، سیاسی و نظیر آن‌ها حداکثر 20نماینده به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی اضافه کند. نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به گذشت 20 سال از آخرین تغییرات صورت‌گرفته یعنی از سال 1378 تا 1398 در حوزه انتخابیه و تعداد نمایندگان تغییراتی صورت نگرفته لذا با توجه به درخواست نمایندگان مجلس و استانداری‌های سراسر کشور و مطالعات انجام گرفته، طرحی تهیه شده است. سلیمی افزود: تغییرات از لحاظ مسائل امنیتی، سیاسی، فرهنگی، جغرافیایی و جمعیتی با هدف برقراری عدالت در حوزه جغرافیایی نمایندگان مجلس و دسترسی آسان‌تر مردم به نمایندگان اعمال می‌شود، کلیات افزایش تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیون به تصویب رسیده است بنابراين تعداد 40 نماینده را می‌توان به تعداد نمایندگان مجلس افزود. سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس ادامه داد: لایحه‌ای در این زمینه در صحن مجلس رای نیاورد، طرحی هم در مجلس نهم ارائه شد که متاسفانه به دلیل پس گرفتن امضای نمایندگان تعیین تکلیف نشد. در مجلس دهم نیز سه طرح در این زمینه ارائه شد که به مدت پنج ماه در کارگروه ویژه مورد بازبینی قرار گرفت. این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: وزارت کشور، وزارت اطلاعات و مرکز پژوهش‌های مجلس به همراه نمایندگان کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس طرح را بازبینی و آماده برای ارائه به صحن علنی کردند، درآینده نیز به صورت استانی طرح بررسی و اشکالات آن مرتفع خواهد شد. سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی ريیس گفت: ريیس مجمع نمایندگان هر استان به تناسب در جلسات حضور و پیشنهادات خود را مطرح خواهند کرد.

بدعهدي با خانه ملت

اما در حالي كه پيش از انتخابات سال 96 حسینعلی امیری، معاون پارلمانی حسن‌روحاني در پاسخ به سوالي در خصوص طرح جدول حوزه های انتخابیه گفته بود: این موضوعی است که در زمان حضورم در وزارت کشور در مجلس مطرح بود . در آن طرح، اختلاف فقط بر سر یک حوزه انتخابیه است که آن هم چیزی مهمی نیست؛ بنابراین همان طرحی که نمایندگان مجلس تهیه کرده اند،دولت قبول دارد. روز گذشته محمدجواد کولیوند، ريیس کمیسیون شوراهای مجلس گفت: دولت بار مالی طرح افزایش تعداد نمایندگان را نپذیرفت و به همین دلیل طرح افزایش ۴۰ نماینده به تعداد فعلی نمایندگان مجلس را متوقف کردیم. کولیوند بیان کرد: دولت لایحه‌ای نیز در خصوص افزایش تعداد نمایندگان به مجلس ارائه نمی‌کند زیرا در این مقطع بار مالی افزایش تعداد نمایندگان را نمی‌پذیرد. پيش از اين بیت ا… عبداللهی، عضو کمیسیون شوراها و امورداخلی کشور در مجلس، در خصوص افزایش تعداد نمایندگان، گفته بود: طرح افزایش 40 نماینده به تعداد فعلی نمایندگان مجلس در کمیسیون شوراها تصویب شد ولی به احتمال زیاد این موضوع در حد یک مصوبه باقی بماند.وي بیان کرده بود: دولت باید بار مالی طرحی که در خصوص افزایش تعداد نمایندگان تصویب شده را بپذیرد که البته تاکنون دولت بار مالی آن را نپذیرفته و تا زمانی که دولت بار مالی این موضوع را نپذیرفته، بعید است که این موضوع در صحن مطرح شود. حتی اگر موضوع افزایش تعداد نمایندگان در صحن هم مطرح شود، شورای نگهبان به دلیل بار مالی این مصوبه را رد می‌کند و نباید به موضوع افزایش تعداد نمایندگان امیدوار بود. عبداللهی با بیان اینکه دولت لایحه افزایش تعداد نمایندگان را ارائه نمی‌کند زیرا با این موضوع مخالف است، ادامه داد: دولت با این موضوع همراهی نکرد و فقط وزارتخانه‌های اطلاعات و کشور نظرات کارشناسی خود را ارائه کردند. نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به شرایط سیاسی بعید است که این موضوع دنبال شود زیرا موضوعاتی مانند افزایش تعداد نمایندگان و تقسیمات کشوری حساسیت‌برانگیز است.

چشم به اقدام دولت

امیر خجسته، نایب رييس کمیسیون شوراهای مجلس نيزگفته بودكه مطابق قانون باید هر ۱۰ سال،۲۰ نماینده به تعداد نمایندگان اضافه شود، اکنون با گذشت ۲۰ سال از آخرین افزایش تعداد نمایندگان، باید ۴۰ نماینده به تعداد نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی اضافه شود. خجسته، در خصوص افزایش تعداد نمایندگان، اظهار داشت: افزایش تعداد نمایندگان و استانی شدن انتخابات مجلس، دو موضوعی است که باید انجام شوند، استانی شدن انتخابات مجلس به هر دلیلی هنوز در کمیسیون شوراها کلید نخورده ولی باید در آینده استانی شدن انتخابات را در دستور کار قرار دهیم و عملی شود. نایب رييس کمیسیون شورا و امورداخلی کشور در مجلس بیان کرد: کار کارشناسی موضوع اضافه شدن 40 نماینده به تعداد 290 نماینده فعلی مجلس در کمیسیون شوراها صورت گرفته و هماهنگی های لازم در همه استان‌ها انجام شده است. وی افزود: کمیسیون شوراها کار خود را به نحو احسن انجام داده و اکنون موضوع مذاکره با شورای نگهبان در این زمینه مطرح است تا هماهنگی‌های لازم انجام شود، با دولت نیز باید مذاکراتی انجام شود، زیرا اگر افزایش تعداد نمایندگان به عنوان لایحه مطرح شود، نتایج بهتری را به دنبال دارد. خجسته با بیان اینکه افزایش تعداد نمایندگان موضوعی است که در قانون اساسی آمده است، ادامه داد: مطابق قانون باید هر 10 سال،20 نماینده به تعداد نمایندگان اضافه شود، اکنون با گذشت 20 سال از آخرین افزایش تعداد نمایندگان، باید 40 نماینده به تعداد نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی اضافه شود. نماینده مردم همدان و فامنین درمجلس شورای اسلامی گفت: افزایش تعداد نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه کمک بسیار خوبی می‌کند، حوزه انتخابیه‌ای که 500 هزار نفر جمعیت دارد و یک نماینده در مجلس دارد، مشکلات فراوانی را برای نماینده و مردم ایجاد می‌کند و باید تعداد نمایندگان افزایش یابد.

حرف دل نماينده‌ها

بيشتر نماينده‌ها براي پيگيري اين موضوع دلايل و فكر‌مشغولي‌هاي خود را داشتند و هر زماني تلاش مي‌كردند تا به اين مهم دست پيدا كنند. براي مثال علی کرد، نماینده مردم خاش در مجلس خواستار افزایش تعداد نمایندگان مجلس در استان‌های پهناور همچون سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی باوجود مخالفت دولت با این موضوع شد. علی کرد با اشاره به مسکوت ماندن طرح افزایش تعداد نمایندگان در مجلس به علت بار مالی که برای دولت دارد، گفت: افزایش تعداد نمایندگان در سراسر کشور یک ضرورت مهم است. نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: امورات مردم با تعاریف فعلی حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان به سختی انجام می شود و این سختی در مناطق محروم و کم برخوردار بیشتر نمود دارد. وی افزود: افزایش تعداد نمایندگان در استان های کم برخوردار و پراکنده ای مثل سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی بسیار ضروری است از این رو لازم است دولت با وزارت کشور لایحه ای برای این افزایش ارائه کند تا بار مالی از سمت مجلس نباشد. کرد ادامه داد: دولت معتقد است طرح مجلس برای آن‌ها بار مالی دارد و حتی قصد ارائه لایحه در این زمینه به خاطر کمبود بودجه ندارد اما نمی توان امورات مردم را نادیده گرفت به ویژه که استان پهناور سیستان و بلوچستان از ابتدای انقلاب تا کنون با همین تعداد نماینده و حوزه انتخابیه فعالیت می کند که با عقل و منطق جور در نمی آید. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه شهرستان های خاش و میرجاوه هر کدام دارای سه بخش بوده و این حوزه انتخابیه از بم تا پاکستان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: این وسعت برای شهرهای دیگر همچون پیرانشهر و سراوان نیز وجود دارد که مانع رسیدگی نمایندگان به تمام حوزه انتخابیه می شود از این رو دولت باید باوجود کمبود بودجه برای افزایش تعداد نمایندگان چاره ای بیندیشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.