بیداری خانه نسوان
بیداری خانه نسوان بادیدن اسم و عنوان جالب این نمایش برایم سوال بود که، موضوع و داستان این تئاتر چیست؟ بعد از چند روز دوری از شهر در اولین روز برگشتم دیدن این نمایش و تئاتر را در برنامه خود قرار داده ام. در ابتدای ورود به محل اجرا، وقتی حضور نسبتا خوب جوانان و
بیداری خانه نسوان
بادیدن اسم و عنوان جالب این نمایش برایم سوال بود که، موضوع و داستان این تئاتر چیست؟ بعد از چند روز دوری از شهر در اولین روز برگشتم دیدن این نمایش و تئاتر را در برنامه خود قرار داده ام. در ابتدای ورود به محل اجرا، وقتی حضور نسبتا خوب جوانان و مردم هنر دوست و فرهنگ پرور را نسبت به برنامه های گذشته دیدم، امیدوار و دلگرم شده ام. اما از مردم شهر بهار که خود را پرچم دار فرهنگ و هنر در استان میدانند انتظار بالایی وجود دارد که صندلی های خالی تک سانس نمایش روزانه این تئاتر را پر کنند.
این نمایش با تهیه کنندگی ابراهیم یمین اسماعیلی و با کارگردانی محمود غفاری از هنرمندان این شهر، آماده شده است و به مدت ۵ روز به روی صحنه خواهد رفت.
موضوع نمایش بر اساس یک داستان واقعی در بین سالهای 1300 تا 1320 در تهران اتفاق افتاده است در مدت زمان 120 دقیقه ای بر روی صحنه می رود. موضوع و بازی شگفت انگیز هنرمندان آن با گارگردانی بسیار خوب آقای محمود غفاری از هنرمندان پیشکسوت بهاری عرصه تئاتر استان همدان چنان زیبا، تاثیر گذاری و محصور کننده است که آدمی را در مدت زمان نمایش به بند می کشد و زبان از شکوه آن عاجر است و صرفا نویسنده می تواند پیشنهاد حضور و دیدن این نمایش فاخر را به خواننده بدهد.
بعد از پایان نمایش از کارگردان و تهیه کننده این نمایش مصاحبه ای انجام داده ایم که شرح آنرا برای شما به تحریر درمی آوریم:
سوال: آقای یمین اسماعیلی شما را به عنوان یک فرد مذهبی در بهار می شناسند، چگونه در وارد فعالیت و حمایت از این گروه و نمایش برآمدید و اگر ممکن است نسبت به هزینه های تولید و نمایش این تئاتر برای مردم توضیح دهید؟
من از کودکی تربیت و بزرگ شده ی صحنه هستم و در این راه ارتقا پیدا کرده ام. نباید با این دید نگاه کرد که بنده را با یک چهره مذهبی می شناسند کار فرهنگی و هنری انجام ندهم و مذهبی بودن هیچ ارتباطی برای حمایت و کار هنری فاخر انجام دادن ندارد.
باید بگویم که در سال های گذشته در هنرهای نمایشی همچین اتفاقی نیفتاده بود که تئاتری با چنین سبک و نوعی بر روی صحنه برود. به این خاطر تصمیم گرفته ایم که در صحنه حضور داشته باشیم و یک تئاتر و نمایش بسیار قوی ای در سطح شهرستان بهار و استان بر روی صحنه ببریم و حرفی در استان و جشنواره های ملی و بین المللی داشته باشیم. ما با این کار خواستیم کار کوچکی جهت رفع دغدغه های هنرهای نمایشی و در کل هنر، هنرمندان و مردم شهر بهار انجام داده باشیم.
انتظار داریم که از طرف مسئولین همکاری لازم صورت بگیرد و فضای بهتر و بیشتری جهت حمایت از تئاتر در شهرستان بهار باز شود، که متاسفانه این امر اصلا صورت نمگیرد و ما را در چهارچوب های خاصی قرار می دهند و ما نمی توانیم آنطور که باید این گونه کارها را اجرا کنیم. متاسفانه در این زمینه مسئولین دغدغه مندی وجود ندارد.
از نظر مالی این کار چیزی حدود 10 میلیون تومان هزینه داشته است که فروش بلیط و شرکت در جشنواره ها حدود 10 درصد این هزینه ها را پوشش خواهد داد. ما بیشتر این هزینه ها را جهت حمایت از هنر، هنرمندان عرصه نمایشی و ارتقای فرهنگی و هنری مردم شهرستان بهار انجام داده ایم.
در ادامه از محمود غفاری، کارگردان این نمایش از تمرینات، موضوع و عوامل این کار سوال کردیم:
این تئاتر در 60 جلسه ی تمرین با میانگین ساعت 3.5 ساعته برای نمایش در سطح شهرستان و حضور در حشنواره استانی و راهیابی در سطح کشوری آماده شده است. مدت زمان آن تقریبا 120 دقیقه است و نمایش تقریبا سنگینی است. سبک این نمایش، محاوره ای امروز نیست و یکی از اتفاق هایی که در این نمایش می افتد، در عصر و زمان حال نیز شاهد آن هستیم.
در این نمایش 11 نفر از بهترین و برترین بازیگران شهرستان بهار و استان همدان حضور و فعالیت دارند و همگی آنها این توانایی را دارند که در سطح کشوری بازی انجام دهند. در این برنامه از گروه موسیقی سنتی بسیار خوب شهرمان استفاده شده است که اکثر اعضای آن را نوازندگان بهاری تشکیل داده اند.
کلیه عوامل این نمایش 26 نفر هستند که عوامل پشت پرده به جز منشی صحنه از شهر بهار می باشند و در کلیه تمرینات برای آمادگی نمایش حضور داشته اند.
حضور مردم در این برنامه تقریبا نسبی بوده است، این نمایش یک نمایش ملودی و موزیکال نیست که صرفا خنده دار و جذاب باشد. در این برنامه هیچگونه لودگی و مسخره بازی وجود ندارد که شما را جذب کند. برنامه ایست که تئاتر را به معنای واقعی به نمایش می¬گذارد. قصه این داستان که با فراز و نشیب اش مخاطب را جذب می کند. امیدواریم در روز های آخر با توجه به وجود موسیقی، متن داستان، حزن و اندوه آن و بازی خوب هنرمندان آن، بتواند مردم و مخاطب را جذب کند و در کل کار رضایت بخشی برای مردم باشد که خدا را شکر در این چند روز بوده است.
سوال: در٣ سال اخیر شاهد پوست اندازی و تغییر در سبک نمایش های بهار هستیم، نظر شما در این مورد چیست ؟
برای این سوال صحبت بسیار طولانی است ، ما تمام سعی و تلاشمان را کرده ایم که تئاتر به معنای واقعی آن اجرا شود. دیدگاه و خواست افرادی که با ما ارتباط داشته و در اطراف ما بوده اند این بوده است که کارهایی با سبک واقعی و رئالیسم اجرا و بر روی صحنه برود.
تئاتر جزء هنر های زیباست که بعد از تمام شدن و خروج مخاطب از سالن او را درگیر و به فکر فرو خواهد برد، آنجاست که تئاتر تاثیر گذار خواهد بود و براحتی از افکار و ذهن ها پاک نخواهد شد.
نویسنده: مرتضی سلیمانی
انتهای پیام/
برچسب ها :استان همدان ، ایوا ، شهر بهار ، شهرستان بهار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0