فرصتهای سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد شهر جهانی لالجین

فرصتهای سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد شهر جهانی لالجین لالِجینْ (لالهجینْ) پایتخت سفال ایران میباشد. شهر لالجین یکی از قطبهای گردشگری استان همدان و به عنوان مرکز سفال و سرامیک در خاورمیانه شناخته شده است. شهر لالجین یکی از شهرهای شمالی استان همدان است که در بخش لالجین شهرستان بهار واقع شده است.
فرصتهای سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد شهر جهانی لالجین
لالِجینْ (لالهجینْ) پایتخت سفال ایران میباشد. شهر لالجین یکی از قطبهای گردشگری استان همدان و به عنوان مرکز سفال و سرامیک در خاورمیانه شناخته شده است. شهر لالجین یکی از شهرهای شمالی استان همدان است که در بخش لالجین شهرستان بهار واقع شده است. این شهر در طول جغرافیایی ۴۸ درجه و ۲۸ دقیقه ی شرقی و عرض جغرافیایی ۳۴ درجه و ۵۸ دقیقهی شمالی قرار گرفته و ۱۷۳۱ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
برپایهی سرشماری سال ۱۳۸۵ خورشیدی، لالجین جمعیتی بالغ بر ۱۴٬۷۲۴ نفر را در خود جای داده و بخش لالجین با وسعت ۵۰۸ کیلومتر مربع و جمعیت ۴۴٬۵۶۸ نفربه عنوان دومین شهر شهرستان بهار شناخته میشود. لالجین در محاورات مردم استان همدان اغلب بهصورت «لَلین» و «لالون» تلفظ میشود. لالجین در ۵ کیلومتری بهار و ۲۵کیلومتری همدان قرار گرفتهاست.
وجه تسمیه :
به اعتقاد برخی از محققان، نام کنونی شهر لالجین تغییریافتهٔ واژهٔ «لاچین» است که نام پرندهای شکاری و عنوان یکی از قبیلههای ترک بودهاست. از همین روی به احتمال زیاد در گذشته قبیلهٔ مذکور این منطقه را برای سکونت برگزیده و ساکن آن شدهاست. به همین جهت شهر لالجین به این نام مشهور گشته و بهعنوان سرزمین ترکان لاچین شناخته شدهاست. شهری به نام لاچین در جمهوری آذربایجان وجود داشته که اکنون در نواحی تحت کنترل ارمنستان قرار دارد. به اعتقاد گروهی دیگر از محققان، واژهٔ لالهجین (لالجین) از دو بخش «لاله» و «جین» تشکیل یافتهاست. جین پسوند مکان برای برخی از شهرها و روستاهای استان همدان نظیر تویجین، دیوجین، فارسجین، گندهجین و وفرجین است؛ برهمین اساس، لالهجین (لالجین) به معنای آبادی لاله است. به اعتقاد برخی از اهالی شهر، لشکر چنگیزخان مغول به هنگام گذر از همدان وارد لالجین شده و گروهی از اهالی این شهر را به چین فرستاده تا از هنرمندان آن سرزمین سفالگری را بیاموزند. این افراد پس از آموختن سفالگری به لالجین برگشتهاند و از همین روی این روستا «لالهچین» نام گرفتهاست. اما «لالهجین» تحریر و تلفظ فارسی نام این شهر بوده و نام صحیح آن به شکل ترکی آذری یعنی «لَلین» یا «لالون» است. اهالی لالجین نام شهر خویش را «لَلین» تلفظ میکنند؛ اما مردم غیربومی بویژه اهالی بهار نام این شهر را از دوران کهن به صورت «لالون» تلفظ کردهاند. در اصل هر دو اصطلاح «للین» و «لالون» گویش یک کلمه با دو لهجهٔ متفاوت است.
گردشگری :
نام لالجین همیشه آمیخته با فرهنگ و هنر است. همین موضوع باعث شده تا گردشگران و هنردوستان ، لالجین را به عنوان مقصد سفرهای خود انتخاب کنند. ایران رتبه دهم ثبت آثار ملی در سازمان میراث جهانی، یونسکو (با ثبت ۲۹ اثر) را در اختیار دارد که این آثار، همه مقاصد جذابی برای گردشگران علاقمند به تاریخ و تمدن و فرهنگ به شمار می آیند. علاوه بر تمدن و فرهنگ، ایران مقصد بسیاری از طبیعت گردان و طبیعت دوستان می باشد؛ شرایط زیست محیطی ایران را می توان به کویری و نیمه کویری،کوهستانی (حدودا یک سوم) و بخش کوچکی از ایران را جنگلی نام برد (کرانه خزر).
جاذبه های گردشگری ایران را می توان به بخش های: طبیعت گردی، تاریخی، مذهبی، جنگ، سلامت، علمی و آموزشی تقسیم کرد. که در این میان جاذبههای تاریخی و طبیعت بیشترین میزان جذب گردشگر را به خود اختصاص داده اند.
گردشگری -توریسم :
صنعت گردشگری (توریسم) از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده به طوری که برخی کشورها از آن به عنوان منبع اصلی درآمد کشور خود نام میبرند. به دلیل واردات ارز به داخل کشور و اشتغال زایی زیاد و عدم نیاز به آموزش نیروی کار در مدت زمان طولانی، این صنعت گردشگری راندمان بالایی داشته که همین امر موجب شده تا کشورهای اروپایی بیشتر سرمایه و بودجه خود را به این صنعت اختصاص دهند. بعد از انجام توافقات بین ایران و اتحادیه اروپا ونظر بسیاری از گردشگران اروپایی به سوی ایران جلب شده به طوری که گردشگری به رشد ۱۲ درصدی (در دو سال اخیر) رسیده و از طرفی دولت تمرکز خود را به روی این بخش بیشتر کرده و بودجه سازمان میراث فرهنگی را برای سال ۱۳۹۶، ۱۲ درصد به مبلغی نزدیک به ۷۸۱ میلیارد و ۲۶۶ میلیون تومان افزایش داده است.
فرصت های سرمایه گذاری :
لالجین با وجود داشتن پتانسیل های بالای گردشگری نیاز به تامین زیر ساخت های مناسب در راستای افزایش جذب گردشگر را دارد. از جمله این زیر ساخت ها می توان به تامین امکانات مناسب برای توریسم درمانی، تامین هتل و ساخت مکان های تفریحی، تامین وسایل حمل و نقل با کیفیت، توسعه سیستم های ارتباطی و خدمات رزرواسیون (رزرواسیون آنلاین)، احیا و بازسازی مناطق گردشگری (مانند کاروانسراهای قدیمی) اشاره کرد.
1- ساخت هتل و امکانات مناسب : به دلیل افزایش روز افزون گردشگران در ایران، نیاز به ساخت هتل و ایجاد اماکن استراحتگاهی نیز افزایش یافته است. به طوری که در طی چند ماه اخیر شرکت های اروپایی مانند Easy hotel بریتانیا و گروه هتل های آکور فرانسه برای ساخت هتل های زنجیره ای در ایران قرار داد امضا کرده و در صدد بهره برداری و اجرای پروژه های خود می باشند. به نقل از معاون رییس جمهور: در سند چشم انداز ۲۰ ساله، تا پایان سال ۱۴۰۴ شمسی حدود ۲۰ میلیون گردشگر با درآمد ارزی ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار مورد هدف قرار گرفته اند که خود نشان دهنده رشد و فرصت مناسب برای سرمایه گذاری در این بخش است.که شهرداری لالجین می تواند از این فرصت در جهت سرمایه گذاری لازم استفاده نماید.
2- خدمات توسعه سیستم های ارتباطی و خدمات رزرواسیون (رزرواسیون آنلاین)با ورود موج استارتاپ ها و راه اندازی تجارت های الکترونیک در ایران سیستم های ارتباطی و خدمات رزرواسیون با تحولات فراوانی روبه رو شده که در بخش رزرواسیون شرکت های استارتاپی با شناخت و انجام مطالعه بازار، فعالیت های خود را با جذب سرمایه گذاران شروع کرده و فرهنگ استفاده از این سیستم ها را در کشور پی ریزی کرده اند. با اتصال سیستم رزرواسیون ایران به سیستم رزرواسیون جهانی این خدمات در حال توسعه می باشند و هر روزه به تعداد کاربران آنها در ایران افزوده می شود که نیازمند ارائه خدمات گوناگون و منحصر به فرد نیز می باشند.
چرا سرمایه گذاری در صنعت گردشگری لالجین :
1- سهم مستقیم سفر و گردشگری بر تولید ناخالص داخلی
2- رشد سالانه ۹/ ۵ درصدی گردشگری به روی تولید ناخالص (درآمد ۷۴۷هزار و ۲۶ میلیارد ریالی تا سال ۲۰۲۵)
3- سهم گردشگری از مشاغل
4- افزایش ۵٫۵ درصدی (بیشتر از استاندارد جهانی) در روند سرمایه گذاری تا ۱۰ سال آینده
نتیجه گیری:
تبلیغات و اطلاعرسانی در شبکههای اجتماعی در یک سال گذشته پای گردشگران خارجی (گردشگرانی از آلمان، سوئد و انگلیس و سایر نقاط اروپا) را به شهر جهانی لالجین باز کرده است. همانطور که قبلا به آن اشاره کردم با توجه به افزایش تعداد گردشگران نیاز کشور به تامین امکانات مناسب نیز افزایش پیداکرده که لالجین را به بازاری مناسب برای مشتاقان به سرمایه گذاری در استان تبدیل کرده است.
می توان گفت که صنعت گردشگری نیز بین صنعت های نسبتا پیچیده قرار دارد و نیاز شدید به شناخت مناسب از منطقه و شرایط اقتصادی و فرهنگی آن جامعه دارد. بی شک هرگونه اقدام بدون برنامه ریزی مناسب، مطمئنا باعث ایجاد صدمات مالی زیادی برای سرمایه گذاران در این بخش می شود. با برنامه ریزی و امکان سنجی دقیق )طرح توجیهی)و انجام تحقیقات بازار می توان گزینه های مناسب برای سرمایه گذاری با توجه به پتانسیل موجود در شهر جهانی لالجین را بررسی و کسب و کار موفقی را، راه اندازی کرد. با توجه به انتخاب مهندس حمید محبی به عنوان شهردار شهر جهانی لالجین که با رویکرد فرهنگی به مسائل کلان شهری ،در جهت تغییر و تحول ساختاری سکانداری شهر جهانی لالجین را بر عهده گرفته است ،و با توجه به عقبه ی خوبی که در مدیریت شهری دارد توانسته است که از تمامی فرصت ها و پتانسیل ها در جهت معرفی شهر جهانی لالجین برای مقصد اول گردشگری هموطنان عزیز ایرانی با همکاری مستمر شورای اسلامی شهر جهانی لالجین اقدامات مثبت و رو به رشدی را انجام دهد.
با توجه به رویداد 2018 که مهمترین اتفاق فرهنگی و ظرفیتی برای شناساندن پتانسیل مهم سرمایه گذاری شهر جهانی لالجین برای سرمایه گذاران می باشد ،برنامه ریزی ها و اقدامات و تبلیغات مناسب می تواند در آینده ی این شهر هنر مهم باشد.
در پایان باید از تمامی افرادی که در جهت شناسایی این هنر ناب و همچنین در جهت تجلی منویات رهبری عزیز انقلاب در بحث اقتصاد مقاومتی و مصرف کالای داخلی تلاش می نمایند تشکر ویژه نمایم از جمله : مهندس حمید محبی شهردار فرهنگی ،اعضای محترم شورای اسلامی ،خبرنگار سخت کوش و جهادی احمد رجبی و تمامی هنرمندان و مردم فهیم و انقلابی شهر جهانی لالجین
نویسنده : عباس اقبال مهران (کارشناس فرهنگی)
انتهای پیام/
برچسب ها :استان همدان ، شهر بهار ، شهرستان بهار ، صالح آباد ، فرمانداری بهار ، لالجین ، مهاجران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0