مدعیان کرسی خالی جعفری در مجلس

مدعیان کرسی خالی جعفری در مجلس
بررسی گزینههای حضور در رقابت انتخابات میاندوره مجلس بهار و کبودراهنگ
حوزه انتخاباتی بهار و کبودراهنگ در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی علاوهبر حواشی و چالشهای این انتخابات از جمله دامنه زیاد ردصلاحیتها و همزمانی شیوع ویروس کرونا، با فوت عیسی جعفری نماینده حوزه انتخاباتی بهار و کبوداهنگ در مجلس با چالشی دیگر نیز مواجه شدهاند.
مرحوم جعفری که نماینده دوره هشتم مردم بهار و کبوداهنگ در مجلس نیز بود با ۳۶ هزار و ۸۸۴ رأی با اقتدار پیروز انتخابات اسفند 98 شد. وی پس از ورود به مجلس همراه با 3 نماینده دیگر از استان به عضویت کمیسیون برنامه و بودجه درآمد و این مسأله نویدی برای مردم شهرستانهای بهار و کبودراهنگ بود تا بلکه وضعیت تخصیص بودجه به این 2 شهرستان بهبود بیابد.
پس از فوت مرحوم جعفری براساس عرف، مجمع نمایندگان استان حجتالاسلام احمدحسین فلاحی و حجتالاسلام والمسلمین احد آزادیخواه را بهعنوان گزینههای نمایندگان معین شهرستانهای بهار و کبودراهنگ به هیأت رئیسه مجلس معرفی کردند که پس از بررسی یک ماهه این هیأت این 2 نماینده همدان و ملایر بهعنوان نمایندگان معین نیز انتخاب شدند.
در چندین سال گذشته انتخابات میان دورهای همواره با نخستین انتخابات رسمی در کشور همزمان برگزار شده است. از این رو روز دوشنبه جمال عرف پس از اعلام تاریخ انتخابات ریاستجمهوری در تاریخ 28 خرداد 1400، تأیید کرد که انتخابات میاندورهای نیز همراه با انتخابات شوراها و خبرگان رهبری در این تاریخ برگزار خواهد شد.رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین خبر داد که کاندیدا باید 6 ماه پیشاز انتخابات استعفا کنند. البته باید گفت که انتخابات 1400 نیز همانند انتخابات 98 با حواشی روبه رو خواهد بود و از این رو میتوان احتمال مشارکت پایین مردم در این انتخابات را بهدلیل احتمال ادامه شیوع ویروس کرونا، شرایط نامساعد معیشتی و ادامه ردصلاحیتها پیشبینی کرد.
حال میخواهیم تعدادی ازگزینههایی که احتمال ثبتنام و حضورشان در رقابت انتخابات میاندوره حوزه انتخاباتی بهار و کبودراهنگ وجود دارد را بررسی کنیم که البته کاندیداهای اسفند 98 و چهرههایی دیگری هم هستند که میتوان به این لیست اضافه کرد.
محمدعلی پورمختار
محمدعلی پورمختار که سابقه حضور در مجالس دهم و نهم را در کارنامه خود دارد، بهعنوان گزینه اصلی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس نیز به حساب میآمد؛ زیرا رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس نهم توانسته بود در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با 39 هزار و 725 و حدود 14 هزار رأی بیشتر از عیسیجعفری بر کرسی بهارستان تکیه زند. با اینحال پورمختار نیز نامش در لیست سیاه نمایندگان سابق شورای نگهبان قرار گرفت و ردصلاحیت شد. حال با وجود اینکه گمانهزنیهایی از تلاش وی برای انتخابات آتی به گوش میرسد، احتمال شرکت نکردن مجدد و یا درصورت ثبتنام، ردصلاحت دوباره پورمختار توسط شورای نگهبان زیاد است.
سخنگوی شورای نگهبان چندی پیش در یکی از کنفرانسهای خبری خود در رابطه با کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری گفته بود که کاندیداهایی که در ادورا گذشته ردصلاحیت شدهاند دیگر شرکت نکنند. نسبت به اظهار نظرات کدخدایی این شرایط را میتوان برای کاندیداهای انتخابات میاندوره مجلس نیز درنظر گرفت.
علی یعقوبی
علی یعقوبی نیز شرایطی مشابه با پورمختار در انتخابات آتی خواهد داشت. نماینده بهار و کبودراهنگ در دوره چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی در دهمین دوره انتخابات این مجلس، با وجود تأیید صلاحیت در لحظات آخر توانست 28 هزار و 332 رأی مردمی بهدست بیاورد و در میان کاندیداها، پیش از پورمختار(نفر نخست و منتخب مجلس دهم) و پس از عیسی جعفری (سومین گزینه مردم بهار و کبودراهنگ برای ورود به مجلس دهم) بایستد. البته در انتخابات اسفند 98 نیز 3 روز پیش از انتخابات خبری مبنی بر تأیید صلاحیت عضو سابق کمیسیون کشاورزی مجلس از سوی شورای نگهبان منتشر شد که توسط رئیس هیأت نظارت بر انتخابات استان همدان حجتالاسلام والمسلمین جلال مرادی تکذیب شد. با وجود اینکه شرایط یعقوبی تقریباً با پورمختار مشابه است، ولی شانس اینکه وی با رایزنی و دفاع از خود در برابر شورای نگهبان بتواند تأیید صلاحیت این شورا را به دست بیاورد (نسبت به تأیید صلاحت وی پس از ردصلاحیت شدنش در انتخابات مجلس دهم) کمی بیشتر از پورمختار است.
رضا طلایینیک
رضا طلایینیک با حضور در 2 دوره مجلس شورای اسلامی (مجلس ششم و هفتم)، 8 سال سابقه فعالیت بهعنوان معاون حقوقی و امور مجلس وزارت دفاع و نزدیک به 5 سال حضور در یکی از معاونتها مجلس، اصلیترین گزینه ورود به مجلس یازدهم در انتخابات میاندوره 1400 به حساب میآید. این عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که در چندین دوره انتخابات اخیر مجلس شرکت نکرده است، درصورت کاندیدا شدن در این حوزه انتخاباتی از شانس بسیار بالایی برخودار است. از این روز همواره شایعات و گمانهزنیهایی مبنی بر حضور وی در انتخابات آتی به گوش میرسید که واکنش طلایینیک را بههمراه داشت.
وی روز یکشنبه ( 2 شهریورماه) در بیانیهای نوشت: با توجه به اخبار متفاوت در فضای مجازی و پیگیریهای مکرر محلی، تصریح میکنم، به عللی و همانند 2 دوره گذشته، نظرم عدم کاندیداتوری است ولی با توجه به تقاضاهای اخیر مردمی و ضمن تشکر، مجددا ابعاد موضوع و ضرورتها و بهویژه لزوم موافقت مقامات ذیربط نظامی را بررسی و پس از مشورت و هماهنگی لازم نتیجه در نخستین فرصت ممکن اعلام خواهد شد.
فتحا… توسلی
فتحا… توسلی که اصلیترین رقیب انتخاباتی مرحوم جعفری محسوب میشد، روی کاغذ گزینه اصلی به حساب میآید. با اینحال معادلات برای انتخابات میاندورهای آتی بهقطع پیچیدهتر از این حرفها خواهد بود که توسلی به رقابت با مجتبی فیضاللهی بر سر کرسی بهجای مانده از جعفری در بهارستان بپردازد و پیروز این کرسی شود. وی که در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی چندمین حضور خود را در رقابت انتخاباتی مجلس تجربه میکرد، توانست 17 هزار و 679 رأی مردمی (9 هزار رأی کمتر از جفعری و 3 هزار رأی بیشتر از فیضاللهی) بهدست بیاورد. با اینحال در انتخابات میان دورهای سال 1400 باید منتظر حضور برخی چهرههای جدید در غیاب رقبای اصلی همچون پورمختار، بعقوبی و جعفری باشیم.
احمد عظیمیزاده
حجتالاسلام احمد عظیمیزاده امام جمعه فعلی ماهدشت را نیز میتوان یکی دیگر از گزینههای محتمل حضور در رقابت اصلی انتخابات میاندورهای مجلس در حوزه بهار و کبودراهنگ دانست.
عظیمیزاده یکی از آن دسته افرادی است که میتواند با حضور خود معادلات انتخابات میان دوره مجلس یازدهم را برهم زند. وی در دهمین دوره انتخابات مجلس دهم توانست با 11 هزار و 506 رأی در جایگاه چهارم و با اختلاف 3 هزار رأی بالاتر از توسلی بایستد. شاید همین چهارم شدن عظیمی بود که وی را از حضور در انتخابات اسفندماه 98 مجلس منصرف کرده بود. اما اکنون معادلات تغییر کرده است و 3 کاندیدایی که بیشتر از وی در انتخابات دهمین دوره مجلس رأی آورده بودند، یک نفر فوت کرده و 2 نفر دیگرشان در انتخابات اخیر ردصلاحیت شدهاند. عظیمیزاده اگر در انتخابات 98 شرکت میکرد احتمالاً همانند دیگر رقبای جعفری با اختلاف زیادی از رقابت با وی جا میماند، اما اکنون معادلات تغییر کرده است و این مسأله شانس حضور وی در رقابت انتخابات 1400 را میافزاید.
امیرخجسته
امیر خجسته نماینده اسبق همدان و فامنین در مجلس، یکی از گزینههایی است که میتواند همانند محمدمهدی مفتح با تغییر حوزه انتخاباتی خود، شانس حضور در مجلس را بار دیگر امتحان کند.
از این رو شایعات و گمانهزنیهایی از تلاش وی برای کاندیدا شدن در انتخابات میاندوره آتی مجلس در حوزه انتخاباته بهار و کبودراهنگ به گوش میرسد. این عضو هیأت رئیسه کمیسیون شوراها و اصل 90 مجلس دهم با وجود اینکه در انتخابات گذشته ردصلاحیت شده است، اما برخی همچنان حضور وی را در انتخابات آتی دور از ذهن نمیدانند، زیرا وی توانسته بود در انتخابات 94 پس از ردصلاحت، با دفاع و رایزنی با شورای نگهبان تأیید صلاحیت بگیرد.
روحا… نباتی
یکی دیگر از افرادی که میتواند معادلات انتخابات میاندوره مجلس حوزه انتخاباتی بهار و کبودراهنگ را برهم زند، تغییر حوزه انتخاباتی و حضور روحا… نباتی در عرصه رقابت انتخاباتی در این حوزه است.
نباتی که در انتخابات اسفند 98 با اختلاف کمی کرسی بهارستان را به فلاحی باخت، اکنون میتواند با حضور در انتخابات خرداد 1400 شانس خود را بار دیگر امتحان کند. وی با اخذ 41 هزار و 192 رأی و با تنها 7 هزار رأی کمتر از فلاحی در جایگاه سوم در میان کاندیداهای مجلس یازدهم ایستاد.
محمد ترابی – همدان پیام
انتهای پیام/
برچسب ها :حوزه بهار و کبود رآهنگ ، مجلس شورای اسلامی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0