نام برخی از باغ های انگور بهار
1- تازه کَد باغلَره (tâza kariz bâqlare) این باغ واقع در شمال بهار و در کنار راه اصلی روستای «تازه کند» (امروزه این روستا را حسام آباد می نامند.) قرار داشت.
2- قاله داله(qala dâle) این باغات واقع در شمال بهار بود و تقریباً متصل به خانه های محله قلعه بود.
3- غُنچَه کوچه(qoča küča) زمینهای موسوم به «غنچه کوچه» در قسمت شمالی شهر بهار قرار داشت و در مسیر راه خاکی روستای حسام آباد بود. در واقع معبری بود که دو طرف آن را دیوارهای باغات گل محمدی و تاکستان محصور نموده بود. به همین خاطر آن را «غنچه کوچه» به معنی کوچه غنچه نامگذاری نموده بودند.
4- چول آرخِ(čol ârxe) مجموعه باغات«چول آرخِه» باغ واقع در شمال شهر بهار بود. باغات این منطقه در حاشیه جوی بزرگ آب اصلی بود که آب قنات ها را به سر زمین های کشاورزی و باغات انتقال می داد. «آرخ»(rxâ) در زبان محلی معنی جوی را می دهد و «چول»(olč) به معنی صحرا می باشد.
5- خداداد آرخِ(xodâdâd ârxe) این باغات واقع در شمال بهار بود.
6- قَدیم آرخِ(qadim ârxe) این ناحیه مملو از تاکستان هایی بود که انگور آنها علاوه بر زود رس بودن بیش از اندازه شیرین هم بوده است. محل دقیق آن را خوب نمی دانم.
7- کَریز گوزِ (kariz goze) این باغات واقع در شمال بهار و بعد از محله «آق دروازه» بود.
9- قُومسال کوچه(qomsâl küča) زمینهای موسوم به «قومسال کوچه» در قسمت شمالی شهر بهار قرار داشت و در مسیر راه خاکی روستای حسام آباد بود. در واقع معبری بود که دو طرف آن را دیوارهای باغات محصور نموده و در کف معبر مملو از شن و ماسه بود. به همین خاطر آن را «قومسال کوچه» به معنی کوچه شنزار نامگذاری نموده بودند.
10- تازه کَریز باغلَره(tâza kariz bâqlare) باغات موسوم به «تازه کَریز باغلَره» واقع در شمال غربی شهر بهار و در کنار جوی اصلی «تازه کَریز» قرار داشت.( امروزه این قنات کاملاً خشک و محو شدهاست.)
سلیم سلیمی موید
انتهای پیام/
برچسب ها :اخبار شهرستان بهار ، شهر بهار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0