سلام. جناب آقای دکتر وطنی عزیر راهکارهای جالب اما تکراری است. چند نکته مختصر خدمت حضرتعالی مطرح میشود.
سیب زمینی فقط در شهرستان بهار تولید نمیشود که دولت بخواهد با آن مبلغ که شما میفرمایید اقدام به خرید تضمینی نماید. قیمت خرید تضمینی در کمیسیون اقتصادی مصوب میشود که پروسه طولانی میباشد. قیمت سال 99 بسیار پایینتر از آنی است که شما میفرمایید. ما ههمیشه مخالف خرید تضمینی هستیم چون زیر ساخت و قوانین مناسبی در این خصوص وجود ندارد و همیشه در خرید تضمینی نتیجه عکس بوده است.
تنها راه فرارمان از این اوضاع رعایت الگوی کشت است آنهم نه جزیره ای بلکه در سطح کشور باید انجام شود.
راهکار حمایت از سیب زمینی کاران شهرستان بهار

راهکار حمایت از سیب زمینی کاران شهرستان بهار
شهرستان بهار با متوسط ارتفاع ۱۷۳۵ متر از سطح دریا در غرب استان همدان به مرکزیت شهر بهار، یکی از شهرستانهای دهگانه استان همدان است. این شهرستان بخاطر قرار گیری در دشت حاصلخیز و جغرافیایی طبیعی بزرگترین تولید محصولات کشاورزی مخصوصا سیب زمینی می باشد
خواص غذائی:
سیب زمینی خام حاوی ۷۹٪ آب، ۱۷٪ کربوهیدرات (۸۸٪ نشاسته)، ۲٪ پروتئین و مقدار ناچیزی چربی است. ۱۰۰ گرم سیب زمینی خام، ۳۲۲ کیلوژول (۷۷ کیلو کالری) انرژی غذایی تأمین میکند و منبع غنی ویتامین B6 و ویتامین C است (به ترتیب ۲۳٪ و ۲۴٪ از ارزش روزانه). سیب زمینی به ندرت خام خورده میشود زیرا نشاسته سیب زمینی خام توسط انسان هضم نمیشود. هنگامی که سیب زمینی پخته میشود، درصد ویتامین B6 و به ویژه ویتامین C آن کاهش مییابد، در حالی که تغییر کمی در میزان سایر مواد مغذی به وجود میآید.
تهدیدها:
عدم رعایت الگوی کشت باعث شده که در برخی فصول تولید این محصول بسیار بیشتر از نیاز بازار یاشد.
مشکلات اقتصادی کشاورزان نیز باعث می شود که در زمینه فروش محصول تعجیل نمایند که همین امر باعث کاهش شدید قیمت سیب زمینی و ایجاد فرصت برای واسطه گران می شود
راهکارهای بلند مدت:
1-ایجاد صنایع تبدیلی با هدف پیش خرید تضمینی محصول و خلق اشتغال و ارزش افزوده بیشتر
2- ایجاد انبار داری سرد باهدف کاهش ضایعات و بسته بندی مشتری پسند و صادراتی محصول
3-حمایت مالی از طریق پرداحت وام های کم بهره با زمان باز پرداخت طولانی به کشاورزان
راهکار کوتاه مدت:
قیمت سیب زمینی در دو بازه بسیار بالا که باعث ناراضی شدن مصرف کننده و بسیار پایین که باعث نارضایتی تولید کننده می شود در نوسان است.
به دولت و مجلس توصیه می شود با خرید تضمینی مازاد تولید سیب زمینی شهرستان بهار به قیمت 2 هزار تومان و انبار داری اصولی در سردخانه های شهرستان بهار و عرضه محصول خریداری شده در فصل زمستان به حمایت دوسویه از کشاورزان و مصرف کنندگان اقدام نمایند.
متولی این امر سازمان جهاد کشاورزی می تواند باشد.
مازاد تولید سیب زمینی شهرستان بودجه ای در حدود 400 میلیارد تومان مورد نیاز دارد.
این حرکت هم در تنظیم بازار فروش کشاورزان و تعادل قیمت سیب زمینی کمک می کند و هم در زمستان که قیمت محصول رشد تصاعدی دارد و باعث آسیب مصرف کننده می گردد کمک می کند
امیدواریم با همکاری نهاد های مسئول و سازمانهای حمایتی شاهد اقدام های سریع در جهت حمایت از سیب زمینی کاران شهرستان بهار گردد.
سیب زمنی محصولی است که می تواند موتور محرکه اقتصاد در استان همدان گردد
دکتر جواد وطنی
انتهای پیام/
برچسب ها :سیب زمینی ، شهرستان بهار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1